LA HISTÒRIA DE CASTELLDEFELS, EN CÒMIC


Amb motiu de la commemoració dels deu segles d'història de Castelldefels i dels deu anys d¹ajuntaments democràtics, al mes d'abril de l'any 1989 l'Ajuntament de Castelldefels va editar un petit còmic, amb guió de F. Pérez Navarro i dibuixos de Pedro Espinosa, amb el propòsit de facilitar a la ciutadania, i especialment a la gent més jove, una introducció senzilla i divertida a la història de la ciutat.

En el còmic, un noi i una noia que vivien en el futur (ara passat, ja que tota l'acció tenia lloc cap l¹any 2000 segons el text) feien un recorregut per la història de la ciutat gràcies a un sistema d¹hologrames en tres dimensions que els permetia visualitzar i, fins i tot, participar a vegades en els diferents esdeveniments que havien succeït a la ciutat des de la època prehistòrica fins l'actualitat, entre bromes i aventures breus, però amb respecte per la història de la ciutat. El dibuix, àgil i clar, facilitava molt la lectura i seguiment de la trama.

Vint anys després es va digitalitzar l'obra i es va posar a disposició de tota la gent interessada, de totes les edats al menú de l'apartat dedicat a la historia del web municipal: www.castelldefels.org/historia, i, directament a http://www.castelldefels.org/ca/comic_historia.


Comentarios